Handleiding monitoring  -  Waarnemingen doorgeven  -  Tellers gezocht  -  Waarnemingen door de jaren heen

Vlinderwaarnemer Kars Veling

Kars monitort al twee jaar de vlindertuin bij zorginstelling de Nudehof in Wageningen. Deze tuin is al redelijk volgroeid, dus een mooie plek voor vlinders. Alhoewel, dit voorjaar zitten er nog niet zoveel. Tot nu toe heeft hij er alleen nog maar witjes gezien. In de zomer, als het warmer is, zijn er wel meer, aldus Kars. Iedere week gaat hij naar de tuin. Dat is goed te doen, want de tuin ligt vlak bij zijn werk, zodat hij makkelijk even kan gaan tellen. Regelmatig komen dan ook wat bewoners of tuinmannen van de zorginstelling even kijken waar hij mee bezig is. Het is erg leuk om te merken dat deze mensen zich betrokken voelen bij de vlindertuin.

Onderzoek naar het bezoek van vlinders aan de vlindertuinen

Honderd vlindertuinen erbij betekent honderd nieuwe plekken waar we onderzoek kunnen doen naar de vlinders en hun bezoek aan de tuinen. Op die manier kunnen we bekijken of de vlinders de tuinen inderdaad bezoeken, hoeveel het er zijn en hoe vaak ze dat doen. De Vlinderstichting is daarom op zoek naar mensen die de vlinders in de vlindertuinen wekelijks willen tellen. Hoe dat gaat? Dat hebben we op een rijtje gezet in de handleiding monitoring, elders op deze site.
In een aantal vlindertuinen wordt al wekelijks geteld. De lijst met gegevens wordt steeds langer, zodat we al wat resultaten kunnen laten zien.

Vlinderwaarnemingen in de vlindertuinen


Om deze pagina te kunnen bekijken heb je een Flash Player nodig.
Als de pagina niet meteen laadt, heb je waarschijnlijk geen Flash 6 op de computer ge´nstalleerd. Dit programma kun je hier downloaden.