Hieronder zie je een aantal foto's van vlinders die je tegen kunt komen in de vlindertuin.
Klik op de foto en lees wat die vlinder zo speciaal maakt.

Om deze pagina te kunnen bekijken heb je een Flash Player nodig.
Als de pagina niet meteen laadt, heb je waarschijnlijk geen Flash 6 op de computer ge´nstalleerd. Dit programma kun je hier downloaden.

In deze Flash-animatie kun je meer lezen over 25 dag- en nachtvlinders die je tegen kunt komen in de vlindertuinen: boomblauwtjes, icarusblauwtjes, groot dikkopjes, koninginnepages, kleine vuurvlinders, muntvlindertjes, kolibrievlinders, klein koolwitjes, geaderd koolwitjes, oranjetipjes, atalanta's, dagpauwogen, argusvlinders, citroenvlinders, groot avondrood, bonte bessenvlinder, kleine vos, landkaartjes, vliervlinders, kleine wintervlinders, distelvlinders, gehakkelde aurelia, koevinkje, bruin zandoogje, bont zandoogje, oranje zandoogje, gamma-uil, huismoeder, heivlinders, hooibeestjes, groentjes, grote beer, witte tijger.

Dagvlinders en nachtvlinders

Zoals je ziet zijn er dagvlinders en nachtvlinders. Als je naar de namen kijkt, lijkt het alsof je ze simpel uit elkaar kunt houden. Dagvlinders vliegen altijd overdag. De fel gekleurde vlinders in tuinen zijn meestal dagvlinders. En het klopt dat de meeste nachtvlinders 's nachts vliegen. Maar pas op: er zijn ook nachtvlinders die overdag vliegen.

Hoe hou je dag- en nachtvlinders nu uit elkaar?
Het is eigenlijk heel makkelijk. Kijk goed naar de voelsprieten van de vlinder. Zie je een knopje aan het eind? Ja, dan is het een dagvlinder. Nee, dan is het een nachtvlinder.

Meer weten over deze vlinders?

Wil je meer en gedetailleerdere informatie over een vlinder of rups, kijk dan ook eens op www.vlindernet.nl.