Vlinders van Nederland

De Vlinderstichting
Site van de beschermingsorganisatie van vlinders en libellen in Nederland
Vlindernet
Op deze website vindt u informatie over alle in Nederland voorkomende vlinders. Ruim 50 soorten dagvlinders en meer dan 900 soorten nachtvlinders worden beschreven.
Vlinders Digitaal
Website met foto's van en informatie over vlinders in Nederland.

Vlindervriendelijk tuinieren

Uw tuin vol vlinders
Veel informatie, beplantingsideeŽn en tips voor het het inrichten van een vlindervriendelijke tuin.
Hoe vlindervriendelijk is uw tuin?
Op deze site kunt u een kleine test doen om te zien hoe vlindervriendelijk uw tuin is.

Natuurvriendelijk tuinieren

Stichting Oase
Stichting Oase heeft als doel het bevorderen van natuurrijke tuinen, parken en plantsoenen. Dit doet Stichting Oase door informatie te leveren over zaadtelers van inheemse plantensoorten, heemplanten en adressen van heemtuinen.
Wilde Weelde
Wilde Weelde is een vereniging van hoveniers, tuinarchitecten, kwekers en andere beroepsgroepen die werken in de groene sector. Zij zijn o.a. deskundig in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van natuurrijke tuinen, parken en landschappen, plaatsen waar planten, dieren en mensen zich thuis voelen.

Tuinieren

Tuinweb
De tuin is een bezit om te koesteren. Het is uniek om zo dichtbij huis de geur van bloemen op te kunnen snuiven, te luisteren naar de zingende merel hoog in de boom, te genieten van de eerste blaadjes die ontluiken en te kijken naar juweeltjes van vlinders van de ene naar de andere bloem fladderen. Tuinweb is een website boordevol tuinideeŽn!
Tuinen.nl
Alles over tuinen en tuinieren. Dť inspriratiebron voor tuin en landleven!
De tuinen van Appeltern
Inspiratie voor tuinen van elk formaat. 180 voorbeeldtuinen met elk een eigen stijl en sfeer!
Vlindertuin Berkenhof
Welke vlinders komen er nu eigenlijk in de tropen voor? In Vlindertuin Berkenhof vliegen de prachtigste vlinders uit de warmere gebieden. Neem eens een kijkje in de grootste vlindertuin van Nederland!
Alles op een rijtje?
Op deze website kunt u alles vinden over tuinen, planten, heesters en nog veel meer. Een handig overzicht!

Jeugdsites

Vlinderambassade
De jeugdsite van De Vlinderstichting
Koolwitjes in de klas
Altijd al een echte vlinders in de klas gewild? Dat kan! Op deze site is alles te vinden over echte koolwitjes in de klas. Zo kunnen u en de kinderen het proces van ei tot vlinder helemaal zelf meemaken.
Mag het ietsje minder (vroeg de vlinder)
Op deze website staat allerlei informatie ovder het maken van een profielwerkstuk over klimaatverandering. Wat is klimaatverandering nu eigenlijk precies, en wat heeft het voor gevolgen voor vlinders en libellen?
Een inspirerende site boordevol met onderwerpen en onderzoeksideeŽn!
Vlinders kijken
Website over vlinders, speciaal bedoeld voor kinderen. Met plaatjes en informatie over de meest voorkomende vlinders in Nederland en veel informatie over het leven en gedrag van vlinders. Ook heel geschikt voor werkstukken.

Natuurprogramma's

Vroege Vogels
Elke zondagochtend maakt Vroege Vogels een radiouitzending over allerlei natuur-onderwerpen. Op hun website staan allerlei leuke links over vlinders.