Tip voor activiteiten met bewoners

Vlinderkaart
Knip de vorm van een vlinder uit. Leg deze onder in een schoenendoos. Eventueel met tape vastmaken aan de achterkant. Een paar druppels verf op de kaart druppen. Dan knikkers in de doos doen en rollen maar. Je kunt er verschillende figuren mee rollen. Dan is de kaart klaar.  
Deze activiteit is met name geschikt voor ouderen die alleen over de grove motoriek beschikken en/of 1 hand maar kunnen gebruiken. De kaart kunnen ze opsturen of ophangen.
 
Idee van: Brenda Bagerman
 
Vlinderbehang
Rol een rol behang uit op de tafel. Laat bewoners dit in allerlei kleuren blauw en wit bestempelen met sponzen zodat je een wolkendek krijgt. Deze laten drogen. Geef iedere bewoner een klein stuk behang en laat deze bestempelen in een bonte combinatie kleuren. Het stempelen kan met allerlei materialen zoals kurk, spons, spijkers e.d. Als het droog is knip hier dan vlinders uit en plak de vlinders op het wolkendek. Deze versiering is goed bruikbaar voor een achtergronddecor voor een thematafel. Je kunt er later ook andere knutsels bij ophangen. De activiteit is geschikt voor verschillende doelgroepen.
 
Idee van: Brenda Bagerman

meer ideeŽn voor activiteiten met bewoners »  

Tip voor activiteiten met bewoners & kinderen

Bloembollen
 
Laat de bewoners en de kinderen hun uitgebloeide bloembollen in de vlindertuin poten. Zo kunnen ze er volgend jaar weer van genieten en dragen ze hun steentje bij aan de vlindertuin.
 
Idee: P. Hombergen
 
Kleerhanger vlinders
 
Haak 2 metalen klerenhangers in elkaar en laat kinderen of bewoners de vleugels opvullen met of touw/panty,s. lapjes stof. voelsprieten van chenilledraad.
Deze prachtige resultaten kunnen opgehangen worden.
 
Idee: D. van der Heijden 
 
Beestjes zoeken
 
In september heeft zorgcentrum MariŽnstien en de kinderen van groep 3 van de Groenvlietschool te IJsselstein een leuke activiteit georganiseerd. Er is gezocht naar allerlei beestjes in de vlindertuin. 'Het was heerlijk weer en iedereen heeft erg genoten van de activiteit. We hebben de map 'aan de slag met de vlindertuin' gebruikt voor deze activiteit, waar we elke keer weer leuke ideetjes uithalen.', aldus Willy Sturkenboom.
 
Idee: Willy Sturkenboom

meer ideeŽn voor activiteiten met bewoners & kinderen »  

KnutselideeŽn

Voor iedereen die het leuk vindt om te knutselen: hier vind je ideeŽn voor het bouwen van een vlindervoedertafel, een bijenblok of een vlinderoverwinteringskastje. Een leuke aanvulling op de tuin!